Voor veel mensen is het bezoeken van de tandarts een grote opgave, waarbij vaak gevoelens van angst en afkeer naar boven komen. Er kan soms een hele week nagelbijtend tegenop gezien worden, en het kost veel mensen dan ook vaak erg veel moeite om zich helemaal over te geven aan de tandarts. De noodzakelijke behandeling levert vaak een hoop stress op. Wij willen dit graag voorkomen.

Eén druk op de knop

Om het voor u wat draaglijker te maken, hebben wij een STOP knop. Door deze knop houdt u de regie letterlijk in eigen hand. Als u tijdens de behandeling wilt dat de tandarts stopt met bijvoorbeeld boren, hoeft u enkel op de knop te drukken. Er wordt altijd onmiddellijk gestopt. Deze time-out kunt u gebruiken om even op adem te komen, iets te zeggen of te vragen, om te slikken of waarvoor u ook maar wilt dat er wordt gestopt. Als u er weer klaar voor bent, zal de behandeling weer voortgezet worden. Op deze manier kunt u de behandeling onderverdelen in een aantal stappen, en zal deze als het goed is minder angst en stress teweegbrengen. Dit is ook erg belangrijk voor ons tandheelkundig team, omdat zij niet altijd weten of ze misschien over een onzichtbare grens gaan.

De behandeling kan dus onderverdeeld worden in overzichtelijke stapjes, wat fijn is voor u, en voor ons! We hopen dat het te lang doorgaan met boren hiermee tot de verleden tijd behoort en dat u voortaan zonder angst en schrik naar de tandarts gaat.

Ga terug naar nieuwsoverzicht