Niemand wil tijdens zijn of haar halfjaarlijkse bezoek aan de tandarts te horen krijgen dat er even wat tandsteen verwijderd moet worden. Vaak is de angst voor de behandeling vele malen erger dan de behandeling zelf, maar toch vinden velen tandsteen verwijderen geen pretje. Vertrouwen is hierin belangrijk. Tandartspraktijk Ubbink verwijdert tandsteen op doeltreffende wijze en zorgt voor een vertrouwelijke omgeving.

Wat is tandsteen?

Tandsteen is kalk dat in opgeloste vorm in het speeksel is zit. Deze kalk slaat neer op de tanden en kiezen, vooral bij de uitgangen van de speekselklieren. Speekselklieren zitten onder de tong en in de wang, vandaar dat de meeste tandsteen achter de ondertanden en op de eerste grote kiezen in de bovenkaak te vinden is. De mate waarin tandsteen voorkomt, hangt af van de zuurgraad in uw mond. Door de ruwheid van het tandsteen kunnen bacteriën zich er gemakkelijk aan hechten. Het is daarom verstandig als u elk halfjaar op controle gaat, zodat het eventuele tandsteen dat in uw gebit aanwezig is, kan worden verwijderd.

Behandelen van tandsteen

Tandsteen verwijderen is van groot belang en kan worden uitgevoerd door een tandarts of een assistente. Het verwijderen van tandsteen kan met behulp van een haakje, waarbij het tandsteen wordt weggekrabd. Ook kan een tandarts tandsteen verwijderen met behulp van een apparaat dat ultrasone trillingen geeft. Op deze manier wordt het tandsteen los getrild. Het kan voorkomen dat uw tanden na het verwijderen van het tandsteen iets gevoeliger zijn. Dit komt omdat het beschermend laagje van uw tand even is verdwenen. Dit gaat vanzelf weer over.

Raadpleeg Tandartspraktijk Ubbink

Wilt u meer informatie vergaren over tandsteen, en de bijbehorende oorzaken en behandelingsmethodes? Wilt u alles weten over hoe u tandsteen kunt voorkomen in uw gebit? Dan kunt u altijd een beroep doen op Tandartspraktijk Ubbink. Wij helpen u graag met al uw vragen en staan garant voor professioneel advies.

Ga terug naar nieuwsoverzicht