Het gaat de laatste jaren niet zo goed met tandheelkunde voor ouderen. We kunnen constateren dat de gezondheidsproblemen toenemen, terwijl de zorg voor het gebit afneemt. Daarnaast wordt het moeilijker om naar de praktijk te komen. De gezondheidsproblemen in het algemeen eisen zo veel aandacht op, dan het gebit bijzaak wordt. Erg gevaarlijk, want als er klachten opspelen, is het meestal al te laat om dit op een eenvoudige manier op te lossen.

Focus op een gezond gebit

In de vakwereld wordt er veel op gehamerd dat er beter gepoetst moet worden en meer aandacht voor het gebit moet komen. Het leven vraagt al zoveel aandacht. Zit u er als oudere dan op te wachten om te horen dat u beter moet poetsen? Wij denken van niet: u wilt namelijk niet worden betutteld. Dit kan een oorzaak zijn van het feit dat er steeds minder ouderen bij de tandarts komen.  Het is van groot belang dat er in de toekomst wordt voorkomen dat er pijn ontstaat. Het is belangrijk dat het gebit andere gezondheidsproblemen niet in de weg zit, en dat er door het gebit geen andere gezondheidsproblemen ontstaan.

Mobiliteit

Ouderen missen vaak de mobiliteit om naar de praktijk te komen. Wij willen echter ook dat deze doelgroep een gezond gebit houdt, en daarom komen wij met veel plezier naar ouderen toe om dat stukje zorg te geven. We kunnen geen ingewikkelde ingrepen doen, maar wel besluiten wat er nog mogelijk is. Met behulp van wederzijds begrip en respect voor elkaar, vinden we altijd een geschikte oplossing.

Ga terug naar nieuwsoverzicht