De een heeft er meer aanleg voor dan de ander, maar er zijn niet heel veel mensen die hier helemaal aan ontkomen. Een gaatje in een tand wordt veroorzaakt door bacteriën die zich aan uw tanden en kiezen hechten. Deze bacteriën groeien en vermenigvuldigen zich, waardoor er een wit laagje ontstaat, genaamd tandplak. Het is belangrijk om tandplak te verwijderen, omdat het anders zuren af gaat scheiden die het tandglazuur oplossen en zo gaatjes maken. Deze kleine gaatjes worden steeds groter, waardoor ze uiteindelijk één groter gat vormen. Kleine gaatjes kunnen nog pijnloos zijn, maar grotere gaten geven vaak pijn bij zoet, warm en koud. Tandartspraktijk Ubbink helpt u bij het oplossen van een gaatje in uw tand.

Een vulling laten maken

Een gaatje in uw tand is erg vervelend, maar als u er op tijd bij bent, is er nog niets aan de hand. Om te voorkomen dat het gaatje groter wordt en pijn gaat doen, wordt er een vulling gemaakt. Het vullen van tanden en kiezen is dan ook een veel voorkomende bezigheid van een tandarts. Een tandarts zorgt ervoor dat het gaatje en de  bacteriën die daarin zitten worden weggehaald, waarna het gat kan worden gevuld.

Lees u in

Elke tandartspraktijk heeft een eigen behandelwijze en benadering. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van hoe uw praktijk werkt. Het wordt altijd aangeraden om u in te lezen en op de hoogte te zijn van hoe uw praktijk omgaat met gaatjes in tanden en het vullen ervan. Bij Tandartspraktijk Ubbink vindt u informatie over de manier waarop uw gaatjes gevuld worden en hoe de behandeling in zijn werk gaat. Op deze manier bent u helemaal op de hoogte van het ontstaan van gaatjes en het plaatsen van vullingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Ga terug naar nieuwsoverzicht