Met de volgende tips willen we je graag adviseren over wat een goede tandarts kenmerkt.

  1. De capaciteiten van een tandarts. De kracht van een goede tandarts is in de eerste plaats zijn of haar expertise en specialismen. Over welke diploma’s en cursussen beschikt jouw tandarts? Wordt er in de praktijk veel aandacht besteed aan hygiëne? Wordt er samengewerkt met een mondhygiëniste? Wat zijn de capaciteiten van het overige personeel in de praktijk? Is er een lange wachtlijst? Met dit soort vragen kunt u een inschatting maken van het niveau van de tandarts en de praktijk. Ook zijn op internet altijd veel recensies en beoordelingen te vinden over een tandartspraktijk.
  1. Natuurlijk zijn de capaciteiten niet de enige norm die je moet beoordelen. Een tandarts kan enorm goed in zijn of haar vakgebied zijn, maar je moet ook vertrouwen in je tandarts hebben. Een behandeling kan voor veel angst zorgen en het is daarom van belang dat je een tandarts hebt die je op je gemak kan laten voelen. Wederzijds begrip en respect staan hierbij hoog in het vaandel.
  1. Een tandarts moet daarnaast goed omgaan met de patiënten. Niet alleen ouderen dienen zich op hun gemakt te voelen, ook bij kleine kinderen is het belangrijk dat ze hun tandarts kunnen vertrouwen. Kinderen kunnen op jonge leeftijd sterk beïnvloed worden door een tandarts. Bij een aardige, begripvolle tandarts die rekening houdt met het kind, zullen er op latere leeftijd weinig gevoelens van angst ontstaan. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je tandarts.

Ga terug naar nieuwsoverzicht