Tandartspraktijk Ubbink voert wortelkanaalbehandelingen uit. Bij een wortelkanaalbehandeling behandelen wij het zenuwkanaal dat door de wortels van een tand of kies loopt.

Een wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren

Een wortelkanaalbehandeling is vervelend, maar kan opgelost worden door een specialist. Tandartspraktijk Ubbink maakt met de boor aan de bovenkant van de kies een gaatje, zodat we de holte kunnen schoonmaken. We verwijderen alle resten van de zenuw en eventuele pus. Daarna bepalen we de lengte van de wortelkanalen en ontsmetten we de kanalen. Hierna brengen we een stiftje in de holte(s) aan, zodat de vulling houvast heeft. Vervolgens wordt de tand of kies afgesloten met een vulling en soms ook met een kroon. Bij Tandartspraktijk Ubbink hebben we een ‘Stopknop’ waarop u te allen tijde kunt drukken om de tandarts te laten stoppen. Zo behoudt u zelf controle tijdens uw behandeling.

Wortelkanaalbehandeling kosten

De wortelkanaalbehandeling kosten zijn afhankelijk van de grootte van de ingreep. Tanden en kiezen hebben namelijk een verschillend aantal wortelkanalen. Zo hebben tanden meestal één wortelkanaal en kiezen normaliter vier.

De wortelkanaalbehandeling kosten liggen tussen de € 94,70 en € 221,14 (afhankelijk van het aantal kanalen) Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan het consult, de verdoving, eventuele andere verrichtingen die bij een behandeling nodig zijn en een vulling om het gaatje weer dicht te maken. U krijgt altijd een begroting voorafgaande aan de behandeling.

Meer info & contact

Voor meer info over de wortelkanaalbehandeling kosten, raadpleegt u de tarieven van Tandartspraktijk Ubbink. Vragen over welke wortelkanaalbehandeling voor u van toepassing is? Vraag het ons via het contactformulier of bel voor een afspraak naar 0519-221656.