Iedereen wil natuurlijk voorkomen dat er gaatjes ontstaan in het gebit, maar dit is niet zo gemakkelijk als sommigen denken. Er blijven nu eenmaal veel etensresten plakken aan onze kiezen. Het voordeel is dat onze kiezen zijn uitgerust met een grillig oppervlak, waardoor eten goed kan worden gekauwd. Dit kent ook een negatieve werking: er blijven namelijk kleine voedselresten tussen de kiezen zitten. Dit zorgt voor een verhoogd risico op gaatjes en tandplakbacteriën, die op hun beurt weer kunnen leiden tot tandvleesproblemen. Tandplak verwijderen doet u bij Tandartspraktijk Ubbink in Dokkum.

Behoud uw mooie en gezonde gebit

Om bacteriën en tandplak te verwijderen, is het belangrijk om overal goed te poetsen en het liefst ook nog te rageren. Gelukkig ontstaat tandbederf niet in één nacht, maar als u tandplak de kans geeft om te groeien door structureel te weinig of (technisch) niet goed te poetsen, kunnen de bacteriën uw tandglazuur aantasten. Dit is wel het laatste wat u wilt. Als de tandplak niet verwijderd wordt, kan tandbederf de tand aantasten en uiteindelijk de zenuw laten overlijden. Tandplak verwijderen is dus uitermate belangrijk voor het behoud van een mooi en gezond gebit.

Wist u dat bacteriën suikers binnen 20 minuten kunnen omzetten in tandplak? Tandplak verwijderen is dus van groot belang. Zorg ervoor dat u goed rond de achterste kiezen poetst, en het liefst elke dag goed tussen de tanden en kiezen poetst met een ragertje.

In contact met Tandartspraktijk Ubbink

Het is belangrijk om te weten hoe uw gebit er voor staat. Raadpleeg tandartspraktijk Ubbink voor meer informatie of loop een keer bij ons binnen. We kunnen u voorzien van alle benodigde informatie, zodat u zelf kunt werken aan een gezond gebit. Als u vermoedt dat uw tanden al zijn aangetast door bacteriën en tandplak, kunt u wellicht het beste een afspraak maken, zodat wij uw gebit kunnen controleren op gaatjes of tandsteen.

Ga terug naar nieuwsoverzicht