Het behoeft geen uitleg dat kindergebitten veel zorg nodig hebben. Deze gebitjes moeten nog een heel leven mee. Als het aan ons ligt zonder problemen en zonder angst voor de tandarts. Wij besteden veel aandacht aan het behandelen van onze jonge patiënten. Benieuwd hoe wij werken met onze jonge patiënten? Lees dan verder.

Controleren

Wij beginnen met het gebit controleren bij een leeftijd van 3 jaar. We noemen dit “tandjes tellen”. Het is met name belangrijk dat de kinderen kunnen wennen aan de tandarts en dat er vertrouwen wordt opgebouwd.

Vertrouwen

Vertrouwen staat centraal bij een bezoek aan de tandarts. We willen altijd samenwerken met kinderen, hoe jong ze ook zijn. Hierdoor creëren we vertrouwen, waardoor de kinderen op latere leeftijd geen angst zullen krijgen voor de tandarts. Voordat we gaan behandelen, willen we begrip en vertrouwen, van zowel het kind als van de ouders.

Behandelen

Omdat een behandeling nieuw is voor veel kinderen, willen we dit zo zorgzaam mogelijk doen. Een behandeling hakken we altijd in kleine, overzichtelijke brokjes voor het kind. We tellen bijvoorbeeld tijdens het boren hardop tot 4, en pauzeren dan even. Het kan voorkomen dat we dit proces wel drie keer moeten herhalen, maar onze ervaring leert dat de meeste kinderen dit niet als onprettig ervaren.

Ga terug naar nieuwsoverzicht