Een gedeeltelijke gebitsprothese kan uitkomst bieden en kan uw gebit weer compleet maken. Hiervoor bent u bij Tandartsenpraktijk Ubbink en partners aan het juiste adres.

Het plaatsen van gebitsprotheses

Een gedeeltelijke gebitsprothese is net zoals een complete gebitsprothese, het kunstgebit, uitneembaar. Een prothese wordt helemaal op maat gemaakt, voordat deze in uw mond geplaatst kan worden. Hoe de gedeeltelijke prothese vervolgens in uw mond ‘vastgemaakt’ wordt, is afhankelijk van de plaats waar de prothese komt en de staat van de rest van uw gebit..

Om een goede gedeeltelijke prothese voor u te maken, wordt er eerst een afdruk van uw gebit gemaakt. Als de prothese klaar is, wordt hij geplaatst en kan deze nog worden bijgewerkt, zodat hij nog passender gemaakt kan worden. De kleur en de vorm van de prothesetanden worden in overleg met u gekozen. Uw eigen vorm en kleur kunnen daar de basis voor zijn. Tegenwoordig zijn protheses niet meer van echte tanden te onderscheiden.

Vergoeding zorgverzekeraar en meer informatie

Vaak wordt een gedeeltelijke gebitsprothese voor een deel vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u een tandartsverzekering heeft. Een volledig (vervangende) prothese boven en/of onder wordt voor 75% vergoed uit uw basisverzekering en 25% door u zelf of door uw tandartsverzekering. Vraag Tandartsenpraktijk Ubbink en partners om de kosten van een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent. U kunt het contactformulier invullen of zelf even bellen naar 0519-221656.

Ga terug naar behandelingen