Op 25 juni 2020 kwam als een donderslag bij heldere hemel de diagnose alvleesklierkanker met nog hooguit enkele maanden te leven. Deze diagnose haalde in één keer een streep door alles wat we waren, de  plannen die we nog hadden, het werken in de praktijk wat na zoveel jaren nog altijd veel voldoening gaf en het leven dat we tot dat moment hebben geleefd. Een reeks biopten uit de tumor moesten de diagnose bevestigen maar na 7 keer een poging daartoe te hebben gedaan was er nog steeds geen officiële bevestiging. Wij hielden ondanks alles een sprankje hoop……..

Na de laatste poging werden we doorgestuurd naar het UMCG en wonder boven wonder kregen we daar al na een week een heel andere diagnose, weliswaar bleef het kanker maar dan wel een heel andere zeer zeldzame soort die heel langzaam groeit en bovendien behandeld kan worden.

De behandeling is in september gestart en slaat boven verwachting goed aan. Pieter voelt zich goed. We hebben weer vaste grond onder de voeten en kunnen weer denken in termen van toekomst. De rollercoaster waarin we zaten deint nog wat na maar er ontstaat ook al een nieuw evenwicht. We hebben veel geleerd, de ervaringen waren heftig maar ook zeer waardevol.

We hebben heel erg veel steun ondervonden van iedereen om ons heen, alle kaartjes, berichtjes, brieven en zelfs troost gevende boeken hebben ons diep geroerd en het md gemaakt dat wij dit konden dragen. Heel veel dank daarvoor.

Pieter en Tineke Ubbink

Ga terug naar nieuwsoverzicht