Er komt dan een soort kapje over de kies heen. In de kaak moet de wortel dan wel nog goed zijn. Is dat niet het geval, dan kan een implantaat voor een kies een mogelijkheid zijn. Een implantaat is een schroef die in de kaak wordt gezet en de wortel van een tand of kies vervangt. Op een implantaat kan een kroon worden gezet. Bij Tandartspraktijk Ubbink bent u aan het juiste adres voor implantaten.

Implantaat kies plaatsen

Een implantaat plaatsen gebeurt in een aantal fases.

  1. Eerst wordt er een behandelplan opgesteld. Welke kies wordt vervangen en hoe is uw kaak en rest van uw gebit er aan toe?
  2. Dan wordt de implantaatschroef in de kaak gezet. Deze fungeert als wortel van de implantaat kies.
  3. De behandeling wordt nu een tijd ‘gepauzeerd’, zodat de schroef (implantaat) kan vastgroeien in de kaak. Dit duurt ongeveer drie maanden.
  4. Hierna kan een kroon, brug of prothese op de implantaat geplaatst worden.

Angst en meer informatie

Bent u bang voor de tandarts of vindt u de behandeling eng? Bij Tandartspraktijk Ubbink is hier alle begrip voor. We doen er alles aan om u te helpen uw angst te reduceren en we maken daarvoor onder andere gebruik van de stopknop. Als u op deze knop drukt, stopt de tandarts tussentijds gewoon de behandeling. Voor meer info belt u naar 0519-221656 of vult u het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Ga terug naar behandelingen